Nyelvtanítás

Szakmai tapasztalatom:
Több évtizedig oktattam olasz nyelvet a felsőoktatásban: először a Közgázon, ahol az olasz gazdasági szaknyelvre specializálódtam, később a BME GTK Tolmács- és Fordítóképző Központjában, ahol leendő olasz tolmácsokat és szakfordítókat készítettem fel erre a szép, ám nehéz mesterségre.
Nagy tapasztalatom van a felnőttek oktatásában: tanítványaim többnyire diplomás vagy diploma előtti fiatalok, akik munka / család / tanulás mellett akarnak nyelvet tanulni.
Számos tanítványomat készítettem már fel sikerrel az olasz nyelvvizsgára. Örömmel segítek Önnek leküzdeni olasz nyelvtanulási nehézségeit! Keressen bátran!

Tanítási módszerem lényege:
*rugalmasság
*egyéni és személyre szabott tanmenet
*önálló beszédprodukció gyakorlása
*online / digitális nyelvtanulási eszközök alkalmazása
*interaktivitás
*az országismeret, a kultúra, az olasz életérzés megismertetése.


Vállalok:
* általános olasz nyelvtanítást, kezdő szinttől felsőfokig,
* gazdasági és üzleti szakmai nyelvi felkészítést,
* általános és gazdasági szakmai nyelvvizsgára való felkészítést (B2, C1 szintekre),
* olasz országismereti kurzusok,
* gazdasági és üzleti szakmai nyelvi tréningek megtartását.

Személyre szabott, egyénre kidolgozott tanmenet szerinti magánórákat adok Skype-on – több elfoglalt, dolgozó tanítványomat így készítettem fel sikerrel. Próbálja ki Ön is a Skype nyújtotta előnyöket a tanulásban!

A Santo Stefano Rotondo templom – Szent István vértanú tiszteletére szentelték fel az V. században, a magyarok “nemzeti temploma” Rómában.

Tanítványaim írták:

“Mester diplomám megszerzéséhez második nyelvvizsgámra készültem, mikor a Tanárnőhöz kerültem. Munka és szakdolgozatírás mellett mindössze két hónap állt rendelkezésemre a nyelvvizsgára való felkészülésre, melyben a Tanárnő rendkívüli rugalmassággal és az első órától kezdve egyéni tanmenettel segített a tanulásban.  A közös koncentrált munka eredményeként sikeres általános B2 szintű vizsgát tettem.”
Juli (26)


“Szerettem az olasz órákat, mert Zsóka ott a nyelv esszenciáját adta át: a lényegét, a magvát, azt a logikát melyre a grammatika épült, s ez által az olasz nyelv átláthatóvá és követhetővé lett. A Skype-os órákon olyan online eszközöket és megoldásokat adott a kezembe, melyekkel a tanulás hatékonysága megtöbbszöröződött, és csak rajtam állt a fejlődés üteme. De ami még fontosabb, Zsóka mellett az ember nem csak nyelvet tanul: tanulja az olaszokat, az életérzést, a szemléletet, szokásokat és világlátást is; mindazt, ami élővé és szerethetővé tesz egy másik kultúrát, s benne az embert.”
Molnárné Gyuris Edit (36)

Személyre szóló tanmenet, rugalmas időbeosztás, interaktív tananyagok – csupa finomság!

“A munkával, a családdal elfoglalt emberek, (tehát általában mindenki) keresik a “jó nyelvtanárt”, keresik a “rugalmas nyelvtanárt”, aki kellő tapasztalattal, tudással rendelkezik és közben követi a modern világ nyújtotta lehetőségeket. Nem riad vissza attól sem, ha esetleg Skype-on kell bepótolni egy órát, és mindeközben úgy alkalmazkodik a tanuló ügyes-bajos dolgaihoz (értsd: időhiány, vagy lustaság), hogy az készületlenül is alig várja a következő órát. Én is kerestem. Szabó tanárnő személyében pedig megtaláltam. Közös munkánk eredménye egy jól sikerült olasz nyelvvizsga lett, egy igencsak használható nyelvtudás, rengeteg élmény és remélem, egy életre szóló barátság. Őszinte szívvel ajánlom őt minden nyelvet tudni vágyónak.”
Balogh Csaba (32), programtervező informatikus

“A korábbi sablonos nyelvtanulási módszerek után, igazán hasznos volt, hogy végre a mindennapi, való életben használható nyelvtudást sajátíthattam el, mely hozzájárult a sikeres középfokú nyelvvizsga megszerzéséhez. A tanórák kommunikatívak és jó hangulatúak voltam, csak ajánlani tudom 🙂 Grazie mille, Zsóka!”
Varga Viktória (31)

https://www.flipsnack.com/DrSzaboerzsebetmaria/olasz-orak-dr-szabo-erzsebet-mariaval.html